Fysiotherapie

Bij acute blessures is het noodzaak om adequaat te handelen. Rust, ijs, compressie en elevatie (Engelse afkorting: RICE) is een basisregel om te onthouden. Het vervolgtraject ligt genuanceerder en vergt meer kennis van het houding- en bewegingsapparaat en het normale (fysiologisch) herstel hiervan. Het is belangrijk om een blessure altijd te laten beoordelen. Wacht vooral niet af totdat de klachten vanzelf overgaan. Consulteer bij twijfel en advies altijd een professional. Juist daarom is er speciaal voor Rugby Club Haarlem-leden de mogelijkheid om snel te reageren op sportblessures.

Al jaren lang bestaat er een samenwerkingsverband tussen RFC en Sport- en Revalidatiecentrum Kennemerland (SRK). SRK is gespecialiseerd in orthopedische revalidatie en nabehandeling van sportletsels. Iedere vrijdagavond van 19:00 tot 20:00 is er een fysiotherapeut aanwezig in en om het clubhuis van RFC. U kunt bij hen terecht met uw blessure of indien u advies wilt hebben. Uw trainer dient op de hoogte te zijn van uw blessure en/of het te volgen traject. Het 1e consult is gratis. Het eventuele verdere behandeltraject verloopt via uw zorgverzekering.

Voor spoedgevallen kunt u gebruik maken van het inloopspreekuur op maandagochtend tussen 07:00 en 08:30 bij Sport- en Revalidatiecentrum Kennemerland. Voor het inloopspreekuur is geen afspraak nodig. Wilt u op een ander tijdstip geholpen worden dan kan er telefonisch een afspraak worden gemaakt. Bij acute klachten, korter bestaand dan 1 week, wordt u zo snel mogelijk geholpen. Meldt u hierbij dan even dat u via RFC komt. Bij langer bestaande klachten is het gewenst om telefonisch een afspraak te maken met een van de collega’s. Zo is er meer tijd voor u om uw klacht goed te kunnen beoordelen en een eventueel behandelplan op te stellen.

LET OP!!!
Fysiotherapie voor mensen jonger dan 18 jaar wordt vergoed vanuit de basisverzekering.
Fysiotherapie voor mensen ouder dan 18 jaar wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Download nu de gratis app van Sport- en revalidatiecentrum Kennemerland:

app Sport- en Revalidatiecentrum Kennemerland

Voor meer informatie: www.sport-revalidatie.nl
Contactpersonen: Femke Piek en Bas van Poppel
info@sport-revalidatie.nl
Sport- en Revalidatiecentrum Kennemerland
Helene Swarthstraat 12
2024 HB Haarlem
+31 (0) 23 525 9673