Rugbyschool Haarlem

De Haarlemse Rugbyschool bestaat vanaf 1 september 2013.

Het idee is dat geselecteerde en gemotiveerde spelers vanaf groep 8 tot aan de senioren naast de reguliere clubtrainingen die 2 x per week plaatsvinden, 2 x per week extra kunnen trainen onder begeleiding van de beste trainers van Nederland die hun roots in verschillende delen van de wereld hebben liggen.

Op dit moment hebben we 45 deelnemers, waardoor we verdeeld over 2-3 leeftijdsgroepen kunnen trainen.
De trainingen vinden op maandag en donderdag plaats van 16.30 uur tot 18.00 uur

De huidige trainers zijn van een enorm niveau:

• Alex Chang ( AUS ) Huidige bondscoach van de Nederland Heren A selectie
  • Manu Peyrezabes ( FR )Krachttrainer van de Nederland selecties en NTC
  • Matthew Cripps ( WAL )Kicktrainer van de Nederland selecties en NTC
  • Sascha Werlich ( NL ) Huidige bondscoach van de Nederland Dames A selectie
  • Phil Leck ( GB ) Voormalig hoofdcoach van o.a. de Sale Harks
  • Acadamy en de Schotse Premiershipclub Hawick
  • Eske Dost ( NZ ) Voormalig topbokser en dietiste bij Nieuw Zeelandse top 3 club Waikato Chiefs
  • Robert van Trigt ( NL ) Meervoudig Nederlands international en hoofdtrainer van RFC Haarlem
  • Walter van Ling ( NL ) Hoofdtrainer van de Rugbyschool en voormalig trainer bij o.a. Nederland U18

De oprichting van de Rugbyschool heeft in de afgelopen jaren een enorme boost gegeven aan het niveau van de Haarlemse jeugd. Niet alleen zijn er enorm veel spelers en speelsters geselecteerd voor verschillende Nationale selectieteams, maar ook de Haarlemse teams zijn in niveau omhoog geschoten. Haarlem is bijvoorbeeld momenteel samen met de Dukes uit den Bosch de enige
club in Nederland die in de oudste leeftijdscategorie├źn cubs, juniors en colts een team in de hoogste cupcompetitie heeft spelen.

Voor deelname aan de Rugbyschool moet je lid zijn van RFC Haarlem en worden voorgedragen door je trainer omdat je opvalt tijdens de normale clubtrainingen voor wat betreft motivatie, werklust, lerend vermogen, sociaal gedrag naar je maatjes. Na voordracht vindt er een selectie plaats door de hoofdtrainer van de Rugbyschool. Er is geen sprake van sponsoring van de club aan de Rugbyschool. Aan deelname aan de Rugbyschool zijn hierdoor extra kosten verbonden.